Babeczki z budyniem czekoladowym.
- 150 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 50 g masła
- szczypta soli
- 1 jajko
- budyń z paczki (plus mleko wg instrukcji na opakowaniu – ciut mniej)
- cukier puder do posypania.
Zabawa na całego.
W między czasie smarujemy foremki olejem.
Po wyjęciu ciasta z lodówki dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Wycinamy czymś kółeczka odrobinę większe od foremek i wyścielamy foremki ciastem.
Nakładamy budyń i jakąś niespodziankę, np suszony owoc. Zakrywamy z góry drugim kółeczkiem z ciasta i zaklejamy brzegi.
15 minut piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni u nas wystarczyło. A o to i efekt.
Przyznam, że nie znam drugiego Taty tak zaangażowanego, jak Ty! A że babeczki upiekliście to już NIE WIERZĘ po prostu!!!!!:)
ReplyDeleteNaprawdę jestem pod wrażeniem!